Juri von Bonsdorff bevakar Donald Trumps presidentperiod.

Okategoriserade

Clinton har fortfarande svårt att smälta valförlusten

3 maj , 2017, 06.17 juribonsdorff

 

Trodde ni att Hillary Clintons tystnad under de första månaderna av Donald Trumps presidentperiod betydde att hon stilla accepterat och anpassat sig till det som skett?
På tisdagen vaknade hon ur sitt politiska ide och lät sig intervjuas på Women for Women International evenemanget i New York där hon visade att hon definitivt inte gjort det.

Clinton är känd för att vara reserverad och inte visa sitt sanna jag. Men den här gången verkade hon ha sänkt sin gard. Ja, vad har hon att förlora längre egentligen? Ett tredje försök att bli president lär inte vara aktuellt? Fast osvuret bäst…

Hur som helst, Clinton sparade inte på krutet.

-Skulle valet ha hållits den 27 oktober skulle jag vara er president sa Clinton inför en välvilligt inställd publik.

Logiken i påståendet bygger på antagandet att Clinton var på väg mot en historisk seger ända tills FBI chefen James Comey och Wikileaks blandade sig i leken. Comey, ni kanske minns, var mannen som den 28 oktober, en dryg vecka innan valet, informerade kongressen om att man utredde nya uppgifter om Hillary Clinton och hennes privata epostserver. Det kastade en ny skugga över Clinton och misstänkliggjorde henne på nytt. Några dagar senare informerade FBI att inget av intresse hittats. Men enligt Clinton, var skadan redan skedd.

Vad Wikileaks gjorde var att offentliggöra tusentals epostmeddelanden som tillhörde John Podesta, en av Clinton-kampanjens viktigaste kuggar. Enligt den amerikanska underrättelseorganen var det ryska hackare som gav Wikileaks meddelandena. Inget riktigt komprometterande hittades men det skapade nyhetsrubriker.

Clinton sa sig ta ansvar för förlusten men ändå var det tydligt att hon egentligen inte gjorde det. Hon vägrade att gå in på misstag som kampanjen eventuellt gjort. En bok är i görningen och hon sparade antagligen den biten för den.

Hon kunde inte heller låta bli att ge Trump en bitter känga genom att ett par gånger konstatera att hon ju visserligen fick tre miljoner fler röster än Trump.

Ja, hon fick det, men hon förlorade valet. Punkt slut.

Det finns orsak till bitterhet. Delvis åtminstone. Men det gagnar sällan någon att lufta den bitterheten offentligt.

———

Övriga Trumpnyheter på tisdagen:

Trump samtalade med Putin per telefon om situationen i Syrien.
Trump och kongressen kämpar hårt fortfarande för att få tillräckligt med stöd för en ny hälsovårdslag.
Trump skapade rubriker genom att på twitter, i en hotfull ton, efterlysa en nedstänging av den federala statsapparaten i september när en ny budgetöverenskommelse behövs. Orsaken är antagligen den att han är förbittrad över att inte ha fått igenom alla sina favoritprojekt i den färska budgetuppgörelsen. Med hotet vill han tvinga kongressen till samarbete.

2 kommentarer

 1. Vilhelm Franck skriver:

  ”Inget riktigt komprometterande hittades men det skapade nyhetsrubriker.”
  Vad kunde vara mera kompromenterande än att e- postmeddelandena visade tydligt hur ojusta metoder hon själv och hennes medhjälpare använde mot allla konkurrenter också inom sitt eget parti. Sanders var från börja i underläge men det räckte inte, fiffel och båg syntes vara vardagsmat i Clinton lägret, skällsordet Crooked Hillary fastnade senast då.
  USA med sina 16 intel organisationer är nog mer än lovligt svagt om det kan bli blåst av Ryssarna. Tror du verkligen på denna teori? Jag tror att ” de stora medierna” och intel visste om fusket långt innanWikileaks, antagligen med hjälp av Ryssar, tog fram solida bevis för Clintons oärliga metoder. Kan du säga varför de hölls dolda. För att lura folket?

 2. Christian Conrad skriver:

  Vadå ”ta ansvar för förlusten”?

  Var det någon som sade att Kerry behövde ”ta ansvar för förlusten”? Eller Gore? Så var kommer det här​ ifrån, varför måste hon plötsligt ”ta ansvar för förlusten” mer än någon annan behövt förut?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *