Juri von Bonsdorff bevakar Donald Trumps presidentperiod.

Okategoriserade

Rexit eller inte? Trumps arga utrikesminister håller tand för tunga!

4 okt , 2017, 21.07 juribonsdorff

 

Ja, det är ju ingen överraskning att det är kan vara tufft att försöka göra ett bra jobb med ansvarsfulla uppdrag om man han en oförutsägbar chef.

Två av de mer seriösa gubbarna, på två viktiga poster,  i Trumps regering har på sistone varit på kollisionskurs med presidenten.

Försvarsminister Mattis sa för ett par dagar sedan att han anser att USA borde hålla kvar Iran-avtalet, som chefen Trump i vart och varannat tillfälle kallat en katastrof och det värsta avtalet någonsin. Det är i USA:s intresse tillade Mattis i en utfrågning i kongressen. Hur han ska övertyga sin chef om samma sak återstår att se.

Men betydligt häftigare rubriker skapar utrikesminister Rex Tillerson idag. Tillerson tvingades hålla en presskonferens för att träda fram och intyga omvärlden om att han stöder President Trump och inte har för avsikt att avgå. Orsaken var rapportering i amerikanska medier om att Tillerson ville avgå i juli och att han stannade kvar först efter att vicepresident Mike Pence ingrep. I samma tider ska Tillerson, enligt NBC, som citerar ett stort antal källor, på ett möte ha kallat Trump en stolle!

På presskonferensen idag förnekade Tillerson att han ville avgå eller att han nånsin haft för avsikt att göra et. Däremot dementerade han inte uppgifterna om att han kallat Trump en stolle. Han viftade blott bort det med att säga att han inte ämnar diskutera dylika oviktiga saker.

Till saken hör att Trump för några dagar sedan drog mattan under Tillerson på det mest anmärkningsvärda sett. Tillerson, på resa i Asien, antydde att det finns direkta kanalaer för komminukation mellan USA och Nordkorea för att minska spänningen mellan länderna, varpå Trump skickade några twittermeddelanden vars budskap var att Tillerson inte skulle slösa energi på att förhandla med ”lilla raketmannen” Nordkorea. Att det var helt onödigt.

Trump har inte varit sen att göra sig av med folk han anser illojala eller onyttiga. För närvarande säger Vita huset att Tillerson har presidentens fortroende. Men så är det alltid, tills det tar slut och man visas dörren.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *