Juri von Bonsdorff bevakar Donald Trumps presidentperiod.

Okategoriserade

Pence: Biden är radikala vänsterns trojanska häst

27 aug , 2020, 08.18 juribonsdorff

 

I väntan på Trumps tal imorgon håller vi det här kort i natt.

Bland de tidiga talarna utmärkte sig pressekreteraren Kayleigh McEnany och den lindrigt kontroversiella topprådgivaren Kellyanne Conway. McEnany talade om sin egen personliga fight kring en ärftlig genetisk störning som leder till över 80 % risk för bröstcancer och det svåra beslutet att låta operera bort båda brösten för att undvika sjukdomen.

Conway talade i sin tur om opioidkrisen i USA och hur Trump tagit sig an den.

I bägge fallen fanns dock ett annat budskap under ytan och det var det att Trump gett båda kvinnorna sitt fulla och empatiska stöd i deras privata och professionella liv. Budskapet var riktat till de utbildade kvinnorna i de amerikanska förorterna som röstade på Trump 2016 men övergav honom 2018 i mellanårsvalet. Republikanerna och Trump behöver dem tillbaka i höst.

Kvällens dragplåster var givetvis vicepresidentkandidaten Mike Pence som officiellt accepterade partiets nomnering i ett tal vid det berömda Fort McHenry-fortet i Baltimore, där slaget som USA:s nationalsång handlar om, fördes.

Här är några citat från Bidens tal som får stå ensamma utan kommentarer just nu. De är ganska klara och visar vad Trump-Pence kommer att fokusera på under resten av kampanjen.

  1. Trump och jag kommer alltid att stöda rätten att protestera fredligt, men kravaller och plundring är inte fredlig protest. Att riva ner statyer är inte yttrandefrihet och vi kommer att använda oss av alla de möjligheter att åtala dem som lagen tillåter.
  2. Joe Biden säger att det det finns strukturell rasism i USA och att polisen har inrotade fördomar mot minoriteter, och när han fick frågan om huruvida han ämnar skära ner polisens budget säger han ”absolut”. Biden skulle med andra ord klänga sig fast i den politik som har lett till våld och otrygghet på gatorna i USA. Sanningen är att ingen går trygg i Joe Bidens Amerika.
  3. Joe Biden är det kommunistiska Kinas största påhejare
  4. Joe Biden är ingenting annat än en trojansk häst för den radikala vänstern.
  5. Joe Biden skulle leda USA på en stig mot socialism och förfall.

Blir intressant att se om Trump kan tillföra nånting nytt till det här senare idag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *