Juri von Bonsdorff bevakar Donald Trumps presidentperiod.

Okategoriserade

Halleluja! Trump har sett ljuset!

17 mar , 2020, 00.55 juribonsdorff

 

Det är ju nog alldeles otroligt tragiskt att man måste betrakta det som en god nyhet att president Donald Trump äntligen visar tecken på att inse allvaret i situationen. I flera veckor, medan hans medicinska experter uttalat sig direkt och ärligt om hotet från coronaviruset, har Trump hittat den ena osannolika formuleringen efter den andra för att visa att han inte förstått vad som står inför dörren. Han har kallat smittan en vanlig influensa. Han har antytt att demokraterna överdriver faran av politiska skäl. Han har lovat alla ett test när det inte funnits tillräckligt för de som verkligen behövde dem. För tre veckor sedan lovade han att de femton fallen som uppdagats i USA skulle gå ner till noll. Han sa att han inte ville låta en lyxkryssare med ett tjugotal smittade ta i land i USA eftersom det skulle fördubbla antalet sjuka i USA vilket i sin tur skulle sätta honom i en dålig dager. Han har inte en enda gång påvisat empati för de insjuknade och deras anhöriga. Hans eget anseende har varit hans första prioritering.

Hans fokus på fel saker har inte bara förbryllat hela nationen och skapat en osäkerhet bland folket. Istället för att låta de professionella experterna styra kommunikationen och budskapet har han konstant blottat sina brister som ledare och mänska. Han har gjort det till den grad att marknaderna kraschat gång på gång. När han tog till det ovanliga, men mäktiga vapnet, att hålla ett direktsänt kvällstal till nationen från det ovala kontoret, störtdök marknaderna eftersom talet var fullt av fel, tondövt och saknade besked om regerings handlingsförmåga.

Men idag verkar Trump äntligen ha sett ljuset. På en presskonferens medgav han att ingen har kontroll på viruset. Han erkände att han sagt till sin son att ” det är illa” och han medgav att krisen kan vara till juli eller augusti innan det lättar. Han kungjorde också anvisningar om att undvika folksamlingar större än 10 personer. Plötsligt lät Trump som en president ska låta i en krissituation.

Ingen i hela världen har tillgång till bättre expertråd än president Trump. Han borde ha varit den första att inse allvaret och skrida till verket, inte den sista. De närmaste veckorna kommer att påvisa hur mycket skada han åstadkommit med sin inkompetens.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *