Juri von Bonsdorff bevakar Donald Trumps presidentperiod.

Okategoriserade

Med bibel i hand och helikopter i luften gör Trump bort sig igen

2 jun , 2020, 09.01 juribonsdorff

 

Ok. Har inte mycket tid, men Donald Trumps måndag kväll behöver sammanfattas kvickt.

Trump stegar ut i Rosenträdgården i Vita huset för att göra ett uttalande till pressen, där han utropar sig själv ”the law and order”-president och svär att kalla in militären om guvernörerna inte får ordning och reda på demonstranterna.

Samtidigt. Bokstavligen samtidigt, attackerar kravallpolis, både med och utan häst, demonstranter som den här gången demonstrerade fullständigt fredligt.

Tårgas, chockgranater och gummikulor används också. Det går våldsamt till.

När Trump är klar med sitt korta uttalande promenerar han med sitt entourage genom parken mellan Vita huset och platsen där demonstranterna stod en kvart innan. Nu står där representanter för en brokig skara av polismyndigheter. Demonstranterna har jagats iväg med våld.

Nu står det klart varför de fredliga demonstranterna attackerades av polisen. Trump behövde plats. Han var nämligen ute på ett propagandauppdrag.

Natten innan har St Johns kyrka, en historisk församling som presidenterna brukar besöka, blivit föremål för demonstranternas vrede med en liten eldsvåda som snabbt släcktes. Trump har dock inte besökt kyrkan han nu vill hedra på ett år.

Trump traskar upp till byggnaden och vänder om sig för att posera för medierna. I handen, som han håller upp på ett konstigt sätt, har han en bibel. Han ser väldigt malplacerad ut. Bibeln ser ännu mer malplacerad ut.

Det blir ännu värre när han ber sina trognaste trogna, stabschefen, justitieministern, press sekreteraren och försvarsministern att posera vid hans sida. Ingen säger någonting. Ingen präst syns till för att be en bön för nationen. Bara Trump och hans ego.

CNN rapporterar att Trump ville ta sin utfärd för att visa styrka eftersom det uppdagats att han suttit i Vita husets bunker när det hettade till under veckoslutet utanför presidentresidenset. En osäker man med ett barns lynne.

Det vore roligt om det inte var så farligt. Summan av det hela är nämligen att Trump använde hästar, batonger, gummikulor, chockgranater och pepparsprej på sina medborgare för att få ett propagandafoto. Vem gör sånt? En diktator?

En diktator skulle kanske också skicka militärhelikoptrar för att flyga lågt över taken i huvudstaden Washington DC för att skrämma demonstranterna. En diktator eller Trump. Trump gjorde det.
Twitter fylldes med bilder måndag kväll av militärhelikoptrar, som blivit mer bekanta från Afghanistan och Irak, som hängde hängde 20 meter ovanom demonstranter för att med sitt luftdrag göra tillvaron så odräglig för dem att de går sin väg.

Detta var Donald Trumps dag på jobbet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *